SEGÉDLETEK

Szerző: Építésijog.hu Építésijog.hu

Utolsó frissítés: 2018. február 15. csütörtök, 18:26

Közzétéve: 2017. szeptember 02. szombat, 16:05

Bírságkalkulátor

 

Az online Bírságkalkulátor hasznos szolgáltatást nyújt építkezők és építőipari szakemberek számára egyaránt. Pillanatok alatt elvégzi azt az egyébként rendkívül bonyolult számítást – a 245/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet alapján –, mellyel az építésügyi bírság megállapítható. Leginkább akkor érdemes használni, amikor még változtatni tudunk a terven vagy a kivitelezési munkán: így elkerülhetjük a bírságot. Ha pedig már bírságnak nézünk elébe, ellenőrizhetjük a hatóság számítását.

Néhány perces bemutató videónkat a Bírságkalkulátor működéséről itt megtekintheti >>

 

ÁR: az online kalkulátor használatának díja 1 hétre 2900 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: További részletes tájékoztatás és előfizetési lehetőség itt található >>

 

Ha Ön rendelkezik előfizetéssel, itt tud belépni a Bírságkalkulátor használatához >>

 


 

Tervezési és tervezői művezetési szerződésminta + útmutató a szerződésminta használatához

 

Szerző: dr. Jámbor Attila

Tartalom: Az útmutató egyrészt összegyűjti és bemutatja a Tervezési és tervezői művezetési szerződésmintában alkalmazandó jogszabályokat és kamarai szabályzatokat, továbbá elmagyarázza az egyes pontok tartalmát, a szabályozás indokát. A felhasználónak így lehetősége van arra, hogy eldöntse, a minta melyik pontját alkalmazza, és melyiket nem. A szerződésminta tartalmának rövidítése érdekében több olyan rendelkezés csak az útmutatóban található meg, amelyeket az Építésijog.hu javasol.

 

ÁR: 12.000 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: ha szeretné megvásárolni a szerződésmintát és a hozzá kapcsolódó útmutatót, kérjük, jelezze ezt az info[kukac]artifexkiado.hu címre írott emailben!

 


 

Az épületek magassága – számítási útmutató (13 oldal)

 

Szerzők: Baksa Lajos, Arláth Zsolt

Tartalom: Az építménymagasság („H”). Az építménymagasság fogalmának problémái. Terepszint megváltoztatása. Beépítettségbe beleszámító épület szerkezetekkel való számítási érték csökkentés. Az épületmagasság („Ém”). Az épületmagasság, homlokzatmagasság fogalmainak kérdései. A jelenleg hatályos jogszabályalkalmazás.

 

ÁR: 8000 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: ha szeretné megvásárolni a számítási útmutatót, kérjük, jelezze ezt az info[kukac]artifexkiado.hu címre írott emailben!

 


 

Energetikai követelmények hatályos előírásai (36 oldal)

 

Szerzők: dr. Jámbor Attila, Reischl Richárd

Tartalom: 1. Az épületek egyes szerkezeti elemeinek megengedett hőátbocsátására vonatkozó határértékek (Energetikai szigorítás több lépcsőben, Az energia-megtakarítási célú felújítás fogalma, A II. fokozat kötelező alkalmazása a finanszírozás forrásától függ, Milyen kivitelezések esetében kell alkalmazni a II. fokozat előírásait?, Milyen kivitelezések esetében kell alkalmazni a III. fokozat előírásait?, A hatósági eljárások a változó energetikai előírások tükrében); 2. A 2015. január 1-től hatályos energetikai rendelet szerkezeti következményei; 3. Energetikai tanúsítással és követelményekkel kapcsolatos jogszabályok 2015. január 30-i változásai

 

ÁR: 8000 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: ha szeretné megvásárolni az összefoglalót, kérjük, jelezze ezt az info[kukac]artifexkiado.hu címre írott emailben!

 


 

Lakóépület építésének 2017. évi jogi feltételei (42 oldal) 

 

Szerzők: Baksa Lajos, Kiss Andor, dr. Jámbor Attila

Tartalom: 1. Építési engedély vagy egyszerű bejelentés? 2. Jogszabályi háttér. 3. Milyen épületekre lehet egyszerű bejelentést tenni? 4. Az egyszerű bejelentés: az építési napló készenlétbe helyezése. 5. Településképi vélemény. 6. Építési engedélyezési eljárás. 7. A kivitelezés lezárása: hatósági bizonyítvány. 7. Kötelező a kivitelezési dokumentáció.

 

ÁR: 8000 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: ha szeretné megvásárolni az összefoglalót, kérjük, jelezze ezt az info[kukac]artifexkiado.hu címre írott emailben!

 


 

Jótállással és szavatossággal kapcsolatos 2014. évi jogszabályváltozások (34 oldal)

 

Szerző: dr. Jámbor Attila

Tartalom: 1. Csak a természetes személy minősül fogyasztónak. 2. Mikor minősül hibásnak a munkavégzés? 3. Mi a különbség a jótállás és a szavatosság között? 4. A hibás teljesítés jogkövetkezményei: szavatossági (jótállási) igények. 5. A szerződésszegés általános szabályok szerinti jogkövetkezményei. 6. Kötelező jótállás a közhasználatú épületekre. Egyes épületszerkezetekre szavatosság helyett 5 év és 10 év a jogszabályi jótállás időtartama. 7. Lakáskarbantartási és -javítási szolgáltatásokat végző cégek jótállási kötelezettségei. 8. A fogyasztói szerződések szabályai: a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet. 9. A 14 napos elállási szabály az építőiparban. 10. Kötelező jótállás az építőiparban.

 

ÁR: 8000 Ft + áfa

 

MEGRENDELÉS: ha szeretné megvásárolni az összefoglalót, kérjük, jelezze ezt az info[kukac]artifexkiado.hu címre írott emailben!